Kako bi posjećivanje naše internetske stranice bilo što ugodnije, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malu količinu informacija, tzv. kolačića (eng. cookies).. Korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.

Jezik:

Želim nižu cijenu !!!

Oglasi (klikni za detalje):

Registrirani korisnici

Sada ste na:

Noviteti u 2018

Noviteti i najave za 2018

Ulazak u novu godinu uobičajno znači i pristizanje najava novih proizvoda pripremljenih za sljedeću lovačku sezonu.  Ovdje vam prikazujemo dio noviteta našeg uvoznog programa.

 U pripremi je nova paleta digitalnih adaptera Viper, Wolf i Eagle. Riječ je o inačicama koje nose dodatnu oznaku „Dark Ops“. Svojstveno ovoj paleti njihova tri osnovna modela je što ih, kao prvo krasi „nevidiljivi“ IC osvjetljivač koji emitira na valnoj duljini od 940nM. Drugi element je da se osvjetljenje ekrana može regulirati s potenciometrom.  Kod ovih modela vam neće više trebati filteri za regulaciju osvjetljenja ekrana.  Dark Ops serija se očekuje početkom ožujka a već  sada se primaju predbilježbe zainteresiranih.  Detalje o ovim proizvodima, cijene te drugo što vas zanima možete saznati u našoj maloprodaji

 

Razvoj digitalnih optika jasno pokazuje koliko je problema s ovom novom paletom proizvoda, osobito kada su ciljnici u pitanju. Poteškoće se kod nekih ogledaju u padanju končanica , nestabilnost u radu, nepozdanost s obzirom na kvalitetu korištenih materijala, velika potrošnja energije i  slično.  Iz tog je razloga kod razvoj digitalnih optika za rad u niskim svjetlosnim uvjetima sve izraženiji trend napuštanja koncepta proizvodnje kompletnog digitalnog ciljnika. Tako se izbjegava pitanje razvoja pouzdanog mehanizma nošenja i pozicioniranja končanice, te niz drugih problema koji su opterećivali ove uređaje. Iako su neki proizvođači zbog velikih ulaganja koje su pretpostavljamo imali u razvoj koncepta „sve u jednom uređaju“ doslijedni u plasiranju ovakvih rješenja, na tržištu su sve više prisutne koncepcije koje korisnicima nude jednostavnija rješenja i to po sve nižim krajnjim cijenama.  Najave za ovu godu ukazuju na adaptere za sve dnevne optike. Tako imamo najave iz SWTa koji uskoro planira ponuditi adapter za dnevne optike modularnog tipa pod nazivom SWT Raptor. Naime, set se u cjelosti sastoji od modula akumulatora i monitora, okularnog adaptera s kamerom, IC osvjetljivača po izboru (850 ili 940 nM) i punjača akumulatora. Cijeli ovaj set će prema najavama stajati manje od 3500 kn. Dodatne uštede su moguće tako da se kupuju samo komponente sustava. Naime, ako već imate neki IC osvjetljivač, možete ne kupiti ponuđeni. Ako već imate punjač za baterije tipa 18650 i ovu stavku možete izbaciti iz računice.

U najavi je i novi digitalni daljinogled s ugrađenim snažnim 3 vatnim IC osvjetljivačem i integriranim snimačem pod nazivom Cyclops. (Više detalja o ova dva uređaja ćete uskoro moći vidjeti na stranicama distributera, tvrtke Lapis Plus d.o.o. iz Zagreba. Ono što znamo je da je i ovdje riječ o uređaju koji nudi mogućnost osmatranja i snimanja kako u dnevnim tako i noćnim uvjetima te s cijenom koja se očekuje ispod 3900 kn.

Naposljetku, iz SWTa nam dolaze najave dvije nove crvene točke. Prva je RD5-RL  Za razliku od RD-5R modela čijom je promotivno niskom cijenom SWT osvojio ovo tržište, novi model uzima u obzir prikupljene informacije u korištenju modela „R“ te u model „RL“ ugrađuje rogacijski regulator osvjetljenja od 11 stupnjeva karakterističan za optičke lovačke ciljnike i koji je napajan jednom baterijom tipa CR2032. Druga izmjena je da se uz RL model isporučuje niski nosač što ovu crvenu točku spušta praktički na visinu mehaničkog ciljnika te je tako čini još praktičnijom za brzo ciljanje meta u pokretu.

Druga crvena točka je RD-17. Za sada znamo da je riječ o optici dizajniranoj kako bi podnijela i najteže uvjete rada, iznimno čvrste konstrukcije te da joj je namjena, izmežu ostalog, i kombiniranje s noćnim optikama i adapterima. Posjeduje picatinny šinu za priključenje dodatnih  IC osvjetljivača, mikrofona i sličnih nastavaka.