Kako bi posjećivanje naše internetske stranice bilo što ugodnije, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malu količinu informacija, tzv. kolačića (eng. cookies).. Korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.

Jezik:

Želim nižu cijenu !!!

Oglasi (klikni za detalje):

Registrirani korisnici

Sada ste na:

Predstavljamo vam dvije lovačke / nadzorne kamere koje su svojim karakteristikama i cijenom svrstane u sam vrh Best Buy kategorije uređaja. Riječ je o kompaktnim modelima X-30 i X-30+. Malim ali moćnim kamerama koje svojom jednostavnošću korištenja i postavljanja te kvalitetom slike nadilaze mnoge znatno skuplje modele.

X-30X-30 je među najmanjim ali ujedno najrobusnijim lovačkim kamerama koje ujedno nudi rezoluciju snimljenih fotografija od 12MP. Za Za korištenje je iznimno jednostavna i idealna za lovce, nadzor otvorenih prostora i sl. Koristi samo četiri AA baterije. Ne zahtjeva bilo kakva programiranja, podešavanja ili održavanje. stavite karticu, baterije, uključite i u narednoj posjeti znate tko ili što posjećuje mjesto koje nadzirete.
Dizajnirana je tako da se sav pristup kameri ostvaruje s donje strane, što znači dobro brtvljenje i zaštitu od bilo kakvog prodora vlage.
Koristi samo 4 AA baterije što joj osigurava male dimenzije i težinu te znatno lakše postavljanje i skrivanje od pogleda. Pored navedenog, ako je potrebno, postoji i mogućnost spajanja vanjskih izvora napajanja (solarnog panela ili dr.) kojim se osigurava neprekinuto napajanje kamere.
Nevidljivi 940nM IC osvjetljivač osigurava neometano kretanje divljači i ljudi bez detekcije kamere.
Sve ovo, u promotivnom razdoblju a i nakon njega, je čini apsolutom BEST BUY kamerom na tržištu. Kamerom koja daje najviše za najmanje uloženog novca.
Dimenzije su joj uistinu male - 135*90*55mm, što je čini među najmanjim lovačkim kamerama.
Za više tehničkih detalja i cijenu pogledajte OVDJE.

X-30+Iza koncepta kamere X-30+ stoji isto razmišljanje kao i iza prvijenca iz ove serije, kamere X-30. U iznimno malom paketu ponuditi ono što korisnici traže a izbjeći ono što im se pokazalo nepraktičnim i skupim kod drugih kamera. X-30+ ide korak dalje i integrira dodatne elemente koji ovu kameru čine definitivno najpraktičnijom i najjednostavnijom kamerom za korištenje, bez ikakvih kompromisa u dometu snimanja i kvaliteti prikaza. Uz sve to, cijena je takva da opravdava ono što X-30 koncept čini poznatim.
U nekoliko crtica, ono što predstavlja "+" u odnosu na starijeg brata X+30 je slijedeće:
- napajanje pomoću dvije akumulatorske baterije tipa 18650
- maksimalno pojačan domet snimanja u potpunom mraku na do 20 metara

Navedimo i ostale karakteristike svojstvene ovoj odličnoj i iznimno povoljnoj seriji lovačkih kamera: vidno polje od 120 stupnjeva, IC osvjetljivački element od 49 LED dioda, brzina okidanja od 0,8 sekundi, 3 fotografije i 10 sekundi video zapisa pri svakom okidanju. Kao i kod njenog prethodnika, rukovanje je iznimno jednostavno, bez programiranja i podešavanja bezbroj parametara.
Sve ovo čini kamere iz X-30 serije idealnima za cijeli niz prijena kao npr.. nadzor doma, skladišta, industrijskih objekata, snimanje divljači i kretanja životinja u prirodi.
Za više detalja, tehničke karakteristike i cijenu pogledajte OVDJE.

SWTov kompaktni zoom monokular RECON povećanja u rasponu od 10 do 25x će sasvim sigurno udovoljiti potrebama široke palete korisnika, od izletnika, planinara i lovaca do profesionalaca u polju nadzora, protupožarnih službi, ekipa za potragu i spašavanje i drugih. To je stoga što je u tijelu kraćem od 18 cm smješten optički sklop koji nam pruža već spomenuti impozantan raspon povećanja ali i gumiranu konstrukciju koja će osigurati siguran rad i u najtežim terenskim uvjetima. Objektiv promjera 42mm te optički elementi s višeslojnim optičkim premazima osiguravaju dostatnu količinu svjetlosti za zadatke i u najlošijim svjetlosnim uvjetima.
Činjenica da je remen za nošenje povezan s tijelom uređaja putem vijčanog prstena nam otvara još jedan mogući oblik primjene. To su dugotrajna osmatranja postavljanjem Recona na tronožac ili neki od SWTovih adaptera za optike (vidi u grupi proizvoda Optika-dnevna; dodatna oprema) kao npr. "Clip", "Scope" ili "Spider".
Činjenica da je sve ovo upakirano u monokularno tijelo znači da je ovaj vrhunski optički instrument dvostruko manji i dvostruko lakši od klasičnih dalekozora, što je iznimno bitno za svakog onog korisnika koji zna što znači nositi svu opremu koju zahtjeva pred njega postavljen zadatak ili cilj.
Recon se isporučuje s torbicom za nošenje o remenu, kripicom za čišćenje leće i remenom za nošenje oko vrata ili ruke.

Tehničke karakteristike:
Raspon povećanja: 10x - 25x
Promjer objektiva: 42mm
Vidno polje (kut): 3.3° - 2.4°
Vidno polje (linearno) 51 - 38 m/1000 m
Otklon oka: 14.0mm
Izlazni otvor: 2.8mm - 1.4mm
Najbliža točka izoštravanja: 0,6m.
Optički premazi: Višeslojni optički premazi
Način izoštravanja: Centralni sustav izoštravanja
Vodonepropusan: da
Mogućnost montaže na tronožac: da 1/4"
Težina: 317g.
Duljina: 17,5cm.
Jamstvo: 10g.

Za detalje, naručivanje i cijene pogledajte OVDJE.

Zaštita lovačkih i planinarskih domova i svih drugih izoliranijih objekata i objekata bez struje.

Sve su učestaliji sluačajevi gdje vlasnici ili korisnici nalaze da se u njihove „udaljene“ ,a nerijetko i manje udaljene, objekte neovlašteno ulazilo. Čak i da nije ništa vrijedno otuđeno, činjenica je da su obično, s ciljem da se uđe u predmetni  objekt, u najmanju ruku razbijeni brava,  vrata  ili prozor. Da li je bilo daljnje štete, često ovisi o motivaciji onih koji su provalu i počinili te vremena kojeg  su imali za „razgledavanje“. Vjerojatno je da su otuđeni predmeti od zanimanja za počinitelja. Predmeti koje može brzo unovčiti ili osobno iskoristiti. Činjenica ostaje da je vlasnicima počinjena šteta, otuđene stvari uz gorak okus u ustima i osjećaj da ste osobno povrijeđeni i da vaš  prostor nije više siguran i stvarno vaš koliko ste do sada mislili da jeste.

U svim ovim situacijama, jedna je stvar ipak nedvojbena. Da je predmetni objekt bio branjen vjerojatno je da bi počinitelji odustali od namjere i odabralli neki drugi objekt kojem je lakše pristupiti ili je u njega bilo lakše ući. Iz navedenog slijedi da je rješenje poduzeti nekoliko jednostavnih stvari kako bi  svoj prostor učinili ovakvim počiniteljima manje atraktivnim te se zaštitili od buduće i potencijalne štete.

-          Potencijalnim počiniteljima treba onemogućiti neometani i neprimjećeni prilaz objektu.

-          Ako već i priđu samom objektu, njihov dolazak mora biti „glasno“ obznanjen i vidljiv.

-          Ako i uđu u objekt mora im biti jasno da nisu dobrodošli te da su „domaćini“ o njihovoj posjeti obavješteni  i da nemaju vremena za razgledavanje i samoposluživanje.

Obično je dovoljno samo dati do znanja da je objekt branjen kako bi se pokolebalo počinitelje u provedbi za nas štetnog nauma. Nailazak na početne prepreke kao što su npr. automatskko osvjetljavanje skrovitih pravaca pristupa, zvučna upozorenja na putu pristupa i sl. odmah kod počinitelja postavlja nedoumicu u pogledu onoga što ih još čeka. Ako već dođe do neovlaštenog ulaska, dobro je da imamo integriran neki sustav dojave o situaciji.

Situaciju za vlasnika ovakvih objekata dodatno komplicira činjenica da su oni, zbog svoje lokacije, vrlo rijetko spojeni na električnu mrežu i telefonsku infrastrukturu.

Iz tog vam razloga ovdje predstavljamo nekoliko mogućnosti koje vam stoje na raspolaganju za učinkovito odvraćanje i ometanje potencijalnog napada te dojavu o pokušaju provale ili počinjenju provale. Na kraju, sve to možete i evidentirati primjenom financijskih vrlo povoljnih nadzornih/lovačkih kamera kao što su X-30 ili X-30+.

Dakle, prvo što možemo učiniti je onemogućiti prikriveni tj. neopažni pristup branjenom prostoru. To je GardenGuardnajjednostavnije postići posebnim, energetski neovisnim rasvjetnim sustavima. Moguće je primjeniti sustave koji su stalno uključeni noću, ili pak one koji se pale na neki poticaj. Obično je riječ o detekciji kretanja osobe . Bitno za ove sustave je da su energetski neovisni ili iznimno ekonomični. U kratkom, to bi značilo da posjeduju ili izvor dugotrajnog napajanja ili pak mogćnost samo-punjenja.

SolarMotionDruga mjera prevencije bi bila zvučno upozorenje počinitelja na činjenicu da je njegova namjera prepoznata, da je detektiran i da je o tome vjerojatno netko obavješten. Ovdje je riječ o zvučnim alarmima s detekcijom pokreta. Kako je energetska neovisnost i ovdje bitna, tako je važno da i ovi sustavi imaju ili vlastiti izvor napajanja ili dugotrajnu autonomiju rada. Ako posjeduju i jedno i drugo, tim bolje. Tu kao primjer možemo navesti mali, vodootporni alarmni sustav sa vlastitom akumulatorskom baterijom i solarnim napajanjem – SolarMotion.  SolarMotion je moguće postaviti tako da se aktivira samo u slučaju detekcije noću, ili pak da bude aktivan cijeli dan i noć. Autonomija s napunjenom baterijom mu je oko 30 dana ili 300 aktivacija. Za trajnu autonomiju mu je dovoljno i 1 sat sunčeve svjetlosti dnevno.

 Ovdje su zanimljivi i mali i jeftini zvučni alarmi koje možemo pretvoriti u prave male „zamke“ i postaviti ih na raznim mjestimao kojima ovdje govorimo najčešće nemaju struju niti telefonsku liniju, moramo se osloniti na dojavne sustave  te spojiti na način da se aktiviraju i potezanjem improvizirane uzice ili pomakom grane i sl. To bi bili MALI I VRLO JEFTINI MAGNETNI ALARMI ILI ALARMI KOJI DETEKTIRAJU VIBRACIJE kao npr.  magnetni AL-05 ili vibracioni AL-04.

Ako želimo imati i dojavu o neovlaštenom ulasku u branjeni prostor priča postaje malo ozbiljnija. Kako objekti koji posjeduju mogućnost dojave SMSom ili otvaranjem direktne mobitel komunikacije.
Tu možemo navesti dva moguća rješenja. Jedno bi bio iznimno mali i svestran AL-GSM Door. Riječ je o malarmnom sustavu veličine kutije šibica koji ima mogućnost detektirajna prekida magnetnog toka, detektiranja vibracija te detektiranja buke i glasova. Uz dojavu SMSom, te omogućava vlasniku da u svakom trenutku nazove alarm i osluškuje što se u prostoru zbiva.

Drugo moguće rješenje je, kako joj i samo ime kaže, već pomenuta svojevrsna kraljica autonomnih alarmnih sustava – SolarQueen. Riječ je o sustavu koji se napaja solarnom energijom, ima detektore pokreta, magnetni senzor, daljinski upravljač te mogućnost komuniciranja i dojava na telefon ili mobitel vlasnika. Ne samo to, već ga korisnik može aktivirati, gasiti i prilagođavati niz parametara daljinski, sms porukama. Sve to je upakirano i iznimno mali, kompaktan i energetski iznimno štedljiv sustav uzbunjivanja. Ovaj sustav ima mogućnost proširenja dodatnim senzorima za detekciju pokreta i ulaska ali i senzorima poplave i drugih neželjenih pojava.

Paleta mogućih rješenja je dosta široka. Sve ovdje navedene uređaje možete pogledati u našoj MALOPRODAJI ili pak detaljne opise i cijene na našem web-shopu na ovom LINKU

.

SWT paleta ciljnika je proširena novim, EXi modelima. Novim modelima dizajniranim u najvećoj mjeri u skladu sa zahtjevima suvremenih korisnika i njihovim potrebama. 
U prvom redu je tu mogućnost jednostavne integracije dnevnih ciljnika i dodatne opreme koja se danas sve više koristi u lovu. Tako na primjer, zbog što je moguće jednostavnije uporabe cijele palete digitalnih, termovizijskih i noćnih dodataka, EXi paletu odlikuje glatki obod objektiva i okulara. Na taj način ne postoje prepreke za jednostavno spajanje tih dodataka s dnevnom optikom. Ne postoje prstenovi za izoštravanje na objektivu, niti pak često viđeni regulatori stupnjaosvjetljenja končanice na okularnom sklopu. I prsten objektiva kao i okularni sklop su "čisti", bez obstrukcija i pravilnog oblika tako da se odgovarajući adapteri mogu jednostavno i sigurno umetati cijelom s vojom duljinom. Kod EXi serije su regulator osvjetljenja končanice ili regulator paralakse premješteni na položaj uz regulator položaja končanice, tj. na središnji dio ciljnika.
Svi optički elementi su izrađeni od vrhunskih materijala a končanica je tipa 4a i gravirana na staklu. Osvjetljava se samo središnja točka crvene boje i u više stupnjeva osvjetljenja. Primjenjeni su višestupnjevni optički premazi što nam daje odličnu, kristalno čistu i jasnu sliku visoke definicije.
Tijelo ove palete ciljnika je izrađeno u "Monolyth" konstrukciji, tj. tubus je iz jednog dijela od aluminijskih legura korištenih u zrakoplovnoj industriji. Dakle riječ je o laganim i ujedno iznimno čvrstim i otpornim ciljnicima.
Svi optički elementi su izrađeni od stakla  i zaštićeni su višeslojnim optičkim premazima. To nam jamči vrhunski prijenos svjetlosti i kristalno čistu sliku. 
Končanica je tipa 4a, gravirana na staklu s osvjetljenjem središnje ciljne točke. Dakle, idealna končanica namijenjena za lov divljači.
Sa ciljnicima EXi serije se isporučuju prekloponi zaštitni poklopci koji se po potrebi mogu i skinuti
Ne manje važna je činjenica kako EXi serija nosi jamstvo od 10 godina.

 

Dostupni modeli iz EXi serije u ovom trenutku su širokokutni ciljnik 1-6x24 te ciljnik s 50 milimetarskim objektivom 1.5-8x50. Više detalja o ovim modelima pogledajte OVDJE.

Predstavljamo vam paletu profesionalnih SWTovih komponenti sastavljanjem kojih dobivate specifičnu i željenu lampu i/ili IC osvjetljivač.

Riječ je o konceptu na kojem se već dulje radi a koji ima korisniku osigurati to da s jednim tijelom lampe i jednostavnim izmjenama samo neke komponente dobije sasvim drugi uređaj, druge snage i dometa ili drugih mogućnosti primjene.

Dakle, kupnjom tijela lampe korisnik osigurava osnov za svaku daljnju nadogradnju i izmjenu. To tijelo se sastoji od tri elementa. Dva su u biti spremnici baterija tipa 18650 a treći je repni prekidač. Ono što je specifično za SWTov MODULAR sustav je da lampu možete koristiti s jednim ili pak s dva spremnika. Korištenje lampe s jednim spremnikom vam daje mali i kommpaktan uređaj koji se s lakoćom postavlja na npr. druge optike, oružje itd. Stavljanjem dva spremnika osiguravate dulju autonomiju u radu i lampu koja je praktična za korištenje iz ruku.

Nakon što imate tielo, trebate odabrati jednu ili više LED glava koje će odrediti vrstu svjetlosti koju lampa daje. Izbor je velik te tako možete birati između tri tipa vidljive svjetlosti (bijele, crvene ili zelene) ili se pak odlučiti za nevidljivi spektar i sastaviti IC osvjetljivač. U ovom slučaju se možete opredijeliti za LED glavu valne duljine  od 850 nM ili za onu "nevidljivog IC snopa" od 940nM. LED glava od 850nM ima tu prednost da se može koristiti uz sve noćne optike, pa i one starijeg tipa i prve generacije, te to što ima iznimnu snagu od čak 5W. Takvu snagu ima rijetko koji IC osvjetljivač. LED glava koja daje Infra crvenu svjetlost u valnoj duljini od 940nM se može koristiti za osvjetljenje onoga što se promatra uz primjenu noćnih optika druge i viših generacija te digitalnih optika. LED glave crvene i zelene boje su praktične za primjenu u prirodi jer su iste manje uočljive i manje smetaju divljači. Kao i obično bijelo svjetlo, koriste se za osmatranja vlastitim vidom bez drugih optičkih pomagala.

Ovdje treba skrenuti pozornost na još jedan element razvoja SWTovih lampi koji ukazuje na profesionalan pristup ovom pitanju. To je činjenica da se za dobivanje različitih boja ne koriste filteri koji u biti samo umanjuju snagu svjetlosnog snopa, već se druga boja dobiva specifičnim izvorom sjvetlosti i njegove valne duljine, bez primjene naknadnih filtera ili bojanja stakla.

Nakon odabira LED glave na redu je poslijednji korak u sastavljanju željene lampe. To je odabir glave objektiva. U ponudi su četiri veličine. Od 38mm, 50mm, 67mm i najveća od 75mm promjera. Kod odabira objektiva, standardnim se smatra onaj od 38mm. On omogućava jednostavno korištenje lampe bilo iz ruke ili pak na nekom optičkom instrumentu. Dimenzija mu osigurava jednostavno postavljanje pomoću bilo kojih od niza mogućnih nosača a da se pri tom ne sudara s opremom na koju se postavlja. Svi drugi objektivi progresivno daju jači svjetlosni snop. Sve navedene glave omogućavaju regulaciju ili  sužavanje i širenje svetlosnog snopa.

Sastavljanjem gore navedena tri elementa, tijela; LED glave i objektiva, dobivate lampu. Sve što je potrebno je staviti u nju baterije i ona je potpuno funkcionalna. 

I sada ovdje dolazi do izražaja prednost modularnog koncepta SWTovih lampi. Recimo da ste kupili tijelo, LED žarulju bijele boje i glavu objektiva od 38mm i pokaže vam se potreba za IC osvjetljivačem koji će osigurati veliku količinu svjetlosti za vaš novi noćni monokular i tako mu dati znatno veći domet. Više nije potrebno kupovati novi IC osvjetljivač već jednostavno kupite samo LED glavu od 850nm, stavite je na mjesto vaše dosadašnje LED glave s bijelim izborom svjetlosti i to je to. Imate IC osvjetljivač za vašu noćnu optiku. Kada vam zatreba lampa obične svjetlosti, jednostavno opet napravite zamjenu. Želite ogromne domete svjetlosnog snopa, jednostavno zamjenite glavu objektiva i stavite veću, ovisno o potrebama.

Kao dodatni element koji se može mijenjati treba navesti i repni prekidač. Umjesto klasičnog repnog prekidača možete odabrati i mikroprekidač pomoću kojeg lampu lakše palite i gasite korištenjem ruke u kojoj je držite ili u kojoj držite opremu na kojoj je ona postavljena.

Pored navedene modularnosti i izmjenjivosti elemenata LED glave i objektiva, prednost ovog sustava je i u dodatnoj premi koja pokriva sve moguće primjene lampi iz serije SWT Modular. U ponudi su vrlo kvalitetne SAMSUNG punjive baterije, USB punjači za iste te cijela paleta raznih nosača za lampe, od magnetnih, nosača za cijev, brzoskidajućih za optičke ciljnike i niz drugih.

Pozivamo vas da za detalje i prikaz svih elemenata ovog sustava kao i njihovih cijena kliknete OVDJE.

 

Novitet iz palete SWTovihoptika za pogonske lovove je crvena točka RD5-RGL. Riječ je o crvenoj točki sličnoj prethodnim inačicama iz palete RD5. Razlika je u nekoliko bitnih poboljšanja.

Na prvom mjestu je promjena načina napajanja crvene točke. Sada se za ovaj zadatak koristi jedna baterija tipa CR2032. To u velikoj mjeri čini postupak izmjene jednostavnijim a i trajanje baterije duljim, iako to nije bio problem niti kod prethodnih modela.

Drugi element je uvođenje osvjetljene točke u dvije boje. Mogućnost odabira između crvene i zelene boje, po trenutnom nahođenju korisnika i u  ovisnosti od vanjskih uvjeta, osigurava jasnu vidljivost i lakoću ciljanja neovisno od boje i osvjetljenosti pozadine tj. okolice u lovu. Cevenu točku odaberite u uvjetima kada je ona vidljivija, u sumrak ili zoru, po snijegu ili ako je priroda u svom zelenom ruhu. Zelena točka će biti uočljivija u uvjetima kada su lišće i trava suhi, crvenkasti ili žuti.

Treća, vrlo značanja izmjena, je odluka da se besplatno, uz samu crvenu točku nudi i niski nosač za montažu iste na Picatinny šinu. S ovim novim nosačem ciljnik se spušta znatno niže i skoro uz samu puščanu cijev, tj. šinu na koju se montira. Na taj način je optička putanja znatno bliža balističkoj a to samo znači dodatnu preciznost i pouzdanost pogotka.

Nazovite nas i rezervirajte svoj primjerak po izimno povoljnoj cijeni. Istu možete i naručuti preko našeg web-shopa na linku OVDJE.

 

 Predstavljamo Vam paletu SWTovih zaštitnih naočala za one čiji su život i aktivnosti izvan okvira ležernog. Napravljene od iznimno otpornih polikarbonata spremne su izdržati sve izazove koje će ekstremni korisnici pred njih staviti.

Dizajnirane su tako da štite vaš najvrijedniji optički instrument, vaše oči, od svih vanjskih mehaničkih i drugih prijetnji. Jednako tako, ovdje do izražaja dolazi jasno izražen smjer kretanja svih SWT proizvoda - a to je modularnost. Ovim naočallama, ovisno od modela, možete mijenjati leća, način nošenja, stupanj mehaničke zaštite...

Na ovaj način, kod recimo modela SWT-Extreme, imate u jednom setu:
4 vrste leća
3 mogućnosti nošenja
2 stupnja fizičke zaštite

Više o ovim nevjerojatnim naočalama, detalje o pojedinim modelima i njihove cijene pogledajte OVDJE.