Kako bi posjećivanje naše internetske stranice bilo što ugodnije, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malu količinu informacija, tzv. kolačića (eng. cookies).. Korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.

Jezik:

Želim nižu cijenu !!!

Oglasi (klikni za detalje):

Registrirani korisnici

Sada ste na:

SWT paleta ciljnika je proširena novim, EXi modelima. Novim modelima dizajniranim u najvećoj mjeri u skladu sa zahtjevima suvremenih korisnika i njihovim potrebama. 
U prvom redu je tu mogućnost jednostavne integracije dnevnih ciljnika i dodatne opreme koja se danas sve više koristi u lovu. Tako na primjer, zbog što je moguće jednostavnije uporabe cijele palete digitalnih, termovizijskih i noćnih dodataka, EXi paletu odlikuje glatki obod objektiva i okulara. Na taj način ne postoje prepreke za jednostavno spajanje tih dodataka s dnevnom optikom. Ne postoje prstenovi za izoštravanje na objektivu, niti pak često viđeni regulatori stupnjaosvjetljenja končanice na okularnom sklopu. I prsten objektiva kao i okularni sklop su "čisti", bez obstrukcija i pravilnog oblika tako da se odgovarajući adapteri mogu jednostavno i sigurno umetati cijelom s vojom duljinom. Kod EXi serije su regulator osvjetljenja končanice ili regulator paralakse premješteni na položaj uz regulator položaja končanice, tj. na središnji dio ciljnika.
Svi optički elementi su izrađeni od vrhunskih materijala a končanica je tipa 4a i gravirana na staklu. Osvjetljava se samo središnja točka crvene boje i u više stupnjeva osvjetljenja. Primjenjeni su višestupnjevni optički premazi što nam daje odličnu, kristalno čistu i jasnu sliku visoke definicije.
Tijelo ove palete ciljnika je izrađeno u "Monolyth" konstrukciji, tj. tubus je iz jednog dijela od aluminijskih legura korištenih u zrakoplovnoj industriji. Dakle riječ je o laganim i ujedno iznimno čvrstim i otpornim ciljnicima.
Svi optički elementi su izrađeni od stakla  i zaštićeni su višeslojnim optičkim premazima. To nam jamči vrhunski prijenos svjetlosti i kristalno čistu sliku. 
Končanica je tipa 4a, gravirana na staklu s osvjetljenjem središnje ciljne točke. Dakle, idealna končanica namijenjena za lov divljači.
Sa ciljnicima EXi serije se isporučuju prekloponi zaštitni poklopci koji se po potrebi mogu i skinuti
Ne manje važna je činjenica kako EXi serija nosi jamstvo od 10 godina.

 

Dostupni modeli iz EXi serije u ovom trenutku su širokokutni ciljnik 1-6x24 te ciljnik s 50 milimetarskim objektivom 1.5-8x50. Više detalja o ovim modelima pogledajte OVDJE.

Predstavljamo vam paletu profesionalnih SWTovih komponenti sastavljanjem kojih dobivate specifičnu i željenu lampu i/ili IC osvjetljivač.

Riječ je o konceptu na kojem se već dulje radi a koji ima korisniku osigurati to da s jednim tijelom lampe i jednostavnim izmjenama samo neke komponente dobije sasvim drugi uređaj, druge snage i dometa ili drugih mogućnosti primjene.

Dakle, kupnjom tijela lampe korisnik osigurava osnov za svaku daljnju nadogradnju i izmjenu. To tijelo se sastoji od tri elementa. Dva su u biti spremnici baterija tipa 18650 a treći je repni prekidač. Ono što je specifično za SWTov MODULAR sustav je da lampu možete koristiti s jednim ili pak s dva spremnika. Korištenje lampe s jednim spremnikom vam daje mali i kommpaktan uređaj koji se s lakoćom postavlja na npr. druge optike, oružje itd. Stavljanjem dva spremnika osiguravate dulju autonomiju u radu i lampu koja je praktična za korištenje iz ruku.

Nakon što imate tielo, trebate odabrati jednu ili više LED glava koje će odrediti vrstu svjetlosti koju lampa daje. Izbor je velik te tako možete birati između tri tipa vidljive svjetlosti (bijele, crvene ili zelene) ili se pak odlučiti za nevidljivi spektar i sastaviti IC osvjetljivač. U ovom slučaju se možete opredijeliti za LED glavu valne duljine  od 850 nM ili za onu "nevidljivog IC snopa" od 940nM. LED glava od 850nM ima tu prednost da se može koristiti uz sve noćne optike, pa i one starijeg tipa i prve generacije, te to što ima iznimnu snagu od čak 5W. Takvu snagu ima rijetko koji IC osvjetljivač. LED glava koja daje Infra crvenu svjetlost u valnoj duljini od 940nM se može koristiti za osvjetljenje onoga što se promatra uz primjenu noćnih optika druge i viših generacija te digitalnih optika. LED glave crvene i zelene boje su praktične za primjenu u prirodi jer su iste manje uočljive i manje smetaju divljači. Kao i obično bijelo svjetlo, koriste se za osmatranja vlastitim vidom bez drugih optičkih pomagala.

Ovdje treba skrenuti pozornost na još jedan element razvoja SWTovih lampi koji ukazuje na profesionalan pristup ovom pitanju. To je činjenica da se za dobivanje različitih boja ne koriste filteri koji u biti samo umanjuju snagu svjetlosnog snopa, već se druga boja dobiva specifičnim izvorom sjvetlosti i njegove valne duljine, bez primjene naknadnih filtera ili bojanja stakla.

Nakon odabira LED glave na redu je poslijednji korak u sastavljanju željene lampe. To je odabir glave objektiva. U ponudi su četiri veličine. Od 38mm, 50mm, 67mm i najveća od 75mm promjera. Kod odabira objektiva, standardnim se smatra onaj od 38mm. On omogućava jednostavno korištenje lampe bilo iz ruke ili pak na nekom optičkom instrumentu. Dimenzija mu osigurava jednostavno postavljanje pomoću bilo kojih od niza mogućnih nosača a da se pri tom ne sudara s opremom na koju se postavlja. Svi drugi objektivi progresivno daju jači svjetlosni snop. Sve navedene glave omogućavaju regulaciju ili  sužavanje i širenje svetlosnog snopa.

Sastavljanjem gore navedena tri elementa, tijela; LED glave i objektiva, dobivate lampu. Sve što je potrebno je staviti u nju baterije i ona je potpuno funkcionalna. 

I sada ovdje dolazi do izražaja prednost modularnog koncepta SWTovih lampi. Recimo da ste kupili tijelo, LED žarulju bijele boje i glavu objektiva od 38mm i pokaže vam se potreba za IC osvjetljivačem koji će osigurati veliku količinu svjetlosti za vaš novi noćni monokular i tako mu dati znatno veći domet. Više nije potrebno kupovati novi IC osvjetljivač već jednostavno kupite samo LED glavu od 850nm, stavite je na mjesto vaše dosadašnje LED glave s bijelim izborom svjetlosti i to je to. Imate IC osvjetljivač za vašu noćnu optiku. Kada vam zatreba lampa obične svjetlosti, jednostavno opet napravite zamjenu. Želite ogromne domete svjetlosnog snopa, jednostavno zamjenite glavu objektiva i stavite veću, ovisno o potrebama.

Kao dodatni element koji se može mijenjati treba navesti i repni prekidač. Umjesto klasičnog repnog prekidača možete odabrati i mikroprekidač pomoću kojeg lampu lakše palite i gasite korištenjem ruke u kojoj je držite ili u kojoj držite opremu na kojoj je ona postavljena.

Pored navedene modularnosti i izmjenjivosti elemenata LED glave i objektiva, prednost ovog sustava je i u dodatnoj premi koja pokriva sve moguće primjene lampi iz serije SWT Modular. U ponudi su vrlo kvalitetne SAMSUNG punjive baterije, USB punjači za iste te cijela paleta raznih nosača za lampe, od magnetnih, nosača za cijev, brzoskidajućih za optičke ciljnike i niz drugih.

Pozivamo vas da za detalje i prikaz svih elemenata ovog sustava kao i njihovih cijena kliknete OVDJE.

 

Novitet iz palete SWTovihoptika za pogonske lovove je crvena točka RD5-RGL. Riječ je o crvenoj točki sličnoj prethodnim inačicama iz palete RD5. Razlika je u nekoliko bitnih poboljšanja.

Na prvom mjestu je promjena načina napajanja crvene točke. Sada se za ovaj zadatak koristi jedna baterija tipa CR2032. To u velikoj mjeri čini postupak izmjene jednostavnijim a i trajanje baterije duljim, iako to nije bio problem niti kod prethodnih modela.

Drugi element je uvođenje osvjetljene točke u dvije boje. Mogućnost odabira između crvene i zelene boje, po trenutnom nahođenju korisnika i u  ovisnosti od vanjskih uvjeta, osigurava jasnu vidljivost i lakoću ciljanja neovisno od boje i osvjetljenosti pozadine tj. okolice u lovu. Cevenu točku odaberite u uvjetima kada je ona vidljivija, u sumrak ili zoru, po snijegu ili ako je priroda u svom zelenom ruhu. Zelena točka će biti uočljivija u uvjetima kada su lišće i trava suhi, crvenkasti ili žuti.

Treća, vrlo značanja izmjena, je odluka da se besplatno, uz samu crvenu točku nudi i niski nosač za montažu iste na Picatinny šinu. S ovim novim nosačem ciljnik se spušta znatno niže i skoro uz samu puščanu cijev, tj. šinu na koju se montira. Na taj način je optička putanja znatno bliža balističkoj a to samo znači dodatnu preciznost i pouzdanost pogotka.

Nazovite nas i rezervirajte svoj primjerak po izimno povoljnoj cijeni. Istu možete i naručuti preko našeg web-shopa na linku OVDJE.

 

 Predstavljamo Vam paletu SWTovih zaštitnih naočala za one čiji su život i aktivnosti izvan okvira ležernog. Napravljene od iznimno otpornih polikarbonata spremne su izdržati sve izazove koje će ekstremni korisnici pred njih staviti.

Dizajnirane su tako da štite vaš najvrijedniji optički instrument, vaše oči, od svih vanjskih mehaničkih i drugih prijetnji. Jednako tako, ovdje do izražaja dolazi jasno izražen smjer kretanja svih SWT proizvoda - a to je modularnost. Ovim naočallama, ovisno od modela, možete mijenjati leća, način nošenja, stupanj mehaničke zaštite...

Na ovaj način, kod recimo modela SWT-Extreme, imate u jednom setu:
4 vrste leća
3 mogućnosti nošenja
2 stupnja fizičke zaštite

Više o ovim nevjerojatnim naočalama, detalje o pojedinim modelima i njihove cijene pogledajte OVDJE.

Oči i uši u lovištu

 Nekoliko je novih proizvoda koje bi mogli svrstati u skupinu proizvoda koji nam olakšavaju nadzor lovišta, hranilišta ali i drugih prostora i objekata. Uskupinu “očiju” u lovištu bi spadala mala lovačka kameru X-30. X-30 je među najmanjim ali ujedno najrobusnijim lovačkim kamerama koje ujedno nudi rezoluciju snimljenih fotografija od 12MP. Za Za korištenje je iznimno jednostavna i idealna za lovce, nadzor otvorenih prostora i sl. No, o njoj smo već pisali. Više detalja možete vidjeti OVDJE.

Pored navedene kamere, Lapis Plus d.o.o. je uvezao i nekoliko novih proizvoda za “osluškivanje”  u lovištu. Tu je nekoliko modela mikrofona različitih namjena. Na prvom mjestu bi trebalo navesti lovačke mikrofonemarke “SoundMaster”. Tu je najnoviji tip pod nazivom ACTIVE koji primjenjuje najnoviju tehnologiju prijenosa zvuka posredstvom kostiju korisnikove glave. Za ovu tehnologiju je svojstven znatno bolji prijenos zvuka te činjenica da ove slušalice ne zatvaraju vaš zvučni kanal. One ostaju otvorene za normalan primitak zvuka iz okolice. SoundMaster Active slušalice se oslanjaju na kost ispred slušnog kanala i diretno preko kostiju korisnika prenose vibbracije (zvuk) do priroddnog slušnog aparata korisnika. Glasni zvukovi, kao što su pucanj i slično, se ne pojačavaju. Sam mikrofon je opremljen zasebnim regulatorima glasnoće lijevog i desnog kanala te prihvatnom kukicom za postavljanje na džep jakne, košulje ili neko drugo mjesto.

Stiglo je i nekoliko uređaja za bežični daljinski prijenos zvuka. Za ove uređaje je svojstveno da se sastoje od dvije jedinice. Jedna je mikrofon s vlastitim napajanje a druga je prijemnik, također s vlastitim napajanjem, dizajniran za prijem signala kojeg emitira mikrofon. Dva su uređaja ovog tipa i osnovna im je razlika u dometu signala. Jedan je namijenjen osnovnom osluškivanju s čeke i dometom do 300 metara. Druge je znatno jači uređaj i omogućava osluškivanje na udaljenostima i do 9 km. Način na koji ovi uređaji funkcioniraju je taj da se mikrofon, koji je sam veličine manje od polovice 9V baterije, sa baterijom postavi u zoni koja se želi osluškivati. To može biti u blizini hranilišta ili slično. Prijjemnik ponesete sa sobom na čeku, uključite ga, slušalice stavite u uši i na taj način čujete što se zbiva oko hranilišta a da ne morate imati neposredan pogled na promatrano mjesto. Znači da lovac može i leći ili sjesti i ujedno obavljati nadzor nad mjestom koje se kontrolira. Kliknite na sliku za detaljniji opis proizvoda i cijene.

Poslijednji u paleti uređaja za osluškivanje u lovištu su tzv. mikrofoni s paraboličnim antenama. Trenutno je u ponudi jedan model, SoundMaster Parabolic, koji ima visoki stupanj pojačanja zvuka uz istovremeno integrirani monokularni dalekozor poveanja 8x. Na taj način s lakoćom ne samo da osluškujete udaljene izvore zvukova već iste i osmatrate s uvećanjem od 8x. 

Za više detalja i informacije nazovite  naš broj 01-3887736 ili pogledajte sve detalje sa cijenama na našim stranicama web shopa www.izfotelje.com

 

Maverick II - jedinstveni uređaj u svijetu cjevnih noćnih optika. U jednom malom tijelu visoke otpornosti i vrhunskih MIL standard specifikacija leži noćni monokular, noćne naočale, noćni ciljnik i adapter.

Robusan Maverick II odlikuje integrirana automatska kontrola osvjetljenja. Tu su i diskretni indikatori uključenosti IC osvjetljivača te istrošenosti baterija. Pogoni se jednom standardnom AA baterijom. Idealan za specijalne namjene, ali i zahtjevne korisnike kao što su lovci koji žele imati jedan mali integrirani uređaj koji im omogućava potpunu funkcionalnost u noći. Od vožnje automobila, osmatranja terena te korištenja kao noćnog ciljnika. Za one koji ovom monokularu žele dati veće domete i povećanja, u ponudi su dodatni objektivi koji osiguravaju povećanje od 3X ili 5X.

Svojstva:
- Lagan
- Jednostavan za uporabu
- Ručni uređaj a ujedno ga je moguće postaviti na naglavnu masku i oružje.
- Moguće ga je pridodati na foto i video opremu.
- Automatska kontrola osvjetljenja.
- Unutarnji indikatori niskog osvjetljenja i istrošenosti baterija.
- Ugrađeni ciljnički sustav (končanica).
- Automatska zaštita od preosvjetljenja.
- Integrirani 5mW IC osvjetljivač.
- Ugodan za produljeni rad.
- Otporan na vodu, koroziju i prašinu.
- Moguća integracija s raznovrsnom dodatnom opremom kao što su žrtvene leće, dnevni ciljnici, nosači za oružje...

Specifikacija:
Naziv: Maverick II
Povećanje: 1x
Sustav leća: 26,8mm F/1,2
Izoštravanje, m: 0,25 do beskonačnosti
Otklon oka, mm: 15
Podešavanje dioptrije: +5/-5
Ukupne dimenzije: 163x76x55
Težina bez naglavne maske: 384g
Napajanje: 1AA baterija 1,5V ili 1 CR123
Trajanje baterije sa/bez ICa; do 40/60 sati
Prosječan vijek pojačivačke cijevi: 10000 sati
Svjetlosno pojačanje fl/fcd: 19000-30000
Učinkovita udaljenost detekcije:
- četvrt mjesečina do 200m
- oblačno: do 175m
Učinkovita udaljenost prepoznavanja:
- četvrt mjesečine do 145m
- oblačno do 115m
* (dometi se mogu povećati dodatnim IC osvjetlivačima)

Pohrana i rad:
Radna temperatura: -40C do +50C
Temperatura pohrane: -30C do +50C Vodootpornost: do 1 metar 30min (na zahtjev kupca)
Vlaga: do 98%

Cijena: OVDJE

SoundMaster Active slušalice počivaju na razvoju revolucionarne tehnologije pojačanja i prijenosa zvuka kroz vibracije usmjerene preko kostiju glave.

Sada su vam svi zvuci prirode pojačani i na dohvatu SoundMaster Active slušalica.

Zvuk se prenosi kroz tri medija: zrak, čvrste tvari i tekućinu. Različiti mediji nude različitu sposobnost prijenosa zvuka. U tom smislu, tehnologija prijenosa zvuka kroz kosti nudi jedan potpuno nov sustav prijenosa zvuka i sve je više prihvaćen kao alternativa klasičnim sustavima kada je u pitanju učinkovitost prijenosa.

Što je prijenos preko kostiju? On je upravo jedan razlog zašto ljudski glas zvuči drugačije kada je snimljen i potom reproduciran. To je stoga što kosti lubanje bolje prenose niže frekvencie nego što to čini zrak. Vlastiti glas ljudi uvijek percipiraju dubljim i punijim od drugih te snimka vlastitog zvuka govorniku često zvuči višom od očekivanog. Zvuk prenesen kroz čvrsti medij zvuči mnogo bolje. Poznato je da ste prijenosom kroz čvrst medij u znatno većom mjeri u mogućnosti uživati odličan HD zvuk, bogate basove i izražene visoke tonove. Za dobru percepciju zvuka jednostavno nema boljih uređaja za slušanje od onih koji počivaju na prijenosu kroz kosti.

Ove slušalice počivaju upravo na ovim postavkama. Ergonomski su pozicionirane na kostima pored uha, a elektromehanički pretvarač, koji pretvara električne signale u mehaničke vibracije, posredstvom kostiju glave zvuk šalje u unutarnje uho. 

Ono što je iznimno bitno, za razliku od drugih lovačkih mikrofona, SoundMaster Active slušalice ne zatvaraju uši niti priječe percepciju zvuka kroz slušni kanal. One funkcioniraju paralelno s vašim ušima i pojačavaju zvukove koji bi vam inače bili pritajeni. 

Sami regulirate jačinu pojačanja zvuka i poziciju mikrofona koji je opremljen prihvatnom kvačicom za pozicionirane na džepu, kragni...

SoundMaster Active stišavaju glasne zvukove, tako da pucan u lovu neće predstavljati problem..

Specifikacije:

Frekvencijski opseg: 20~20kHz
Osjetljivost mikrofona:-54?2dB
Vrijeme rada na punjenju: 10?0.3 sati
Vrijeme mirovanja: preko 60 dana
Ulaz: DC5.0?0.5V, Max500mA
Baterija: Li-ion baterija kapaciteta 3.7V 350mAH

PREDNOSTI U KRATKOM

1. Koriste se jedinstvenim zvučnicima za prijenos vibracija kroz kosti glave direktno do auditornog sustava osobe što eliminira "posrednike" u prijenosu zvuka.
2. Oslobađaju uši: omogućava okolnu buku ako se koriste u bučnom okružju i "prikuplja" delikatne zvukove.
3. Možete spojiti uređaje kao što su Iphone 6S / 6 Plus / 5S, Samsung Galaxy Note 5 / S6 Edge Plus / S6 / S5 / Note 4 / Note 3 / Note 2, HTC One M9 / M8, Sony i slušati iste bez da ih iko drugi čuje.
4. Dok aktivno osluškujete okolne zvukove možete istovremeno uživati u glazbi i pozivima pomoću jednostavnih upravljačkih kontrola na ovim slušalicama

Za cijenu kliknite OVDJE