Kako bi posjećivanje naše internetske stranice bilo što ugodnije, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malu količinu informacija, tzv. kolačića (eng. cookies).. Korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.

Jezik:

Želim nižu cijenu !!!

Oglasi (klikni za detalje):

Registrirani korisnici

Sada ste na:

Oči i uši u lovištu

Oči i uši u lovištu

 Nekoliko je novih proizvoda koje bi mogli svrstati u skupinu proizvoda koji nam olakšavaju nadzor lovišta, hranilišta ali i drugih prostora i objekata. Uskupinu “očiju” u lovištu bi spadala mala lovačka kameru X-30. X-30 je među najmanjim ali ujedno najrobusnijim lovačkim kamerama koje ujedno nudi rezoluciju snimljenih fotografija od 12MP. Za Za korištenje je iznimno jednostavna i idealna za lovce, nadzor otvorenih prostora i sl. No, o njoj smo već pisali. Više detalja možete vidjeti OVDJE.

Pored navedene kamere, Lapis Plus d.o.o. je uvezao i nekoliko novih proizvoda za “osluškivanje”  u lovištu. Tu je nekoliko modela mikrofona različitih namjena. Na prvom mjestu bi trebalo navesti lovačke mikrofonemarke “SoundMaster”. Tu je najnoviji tip pod nazivom ACTIVE koji primjenjuje najnoviju tehnologiju prijenosa zvuka posredstvom kostiju korisnikove glave. Za ovu tehnologiju je svojstven znatno bolji prijenos zvuka te činjenica da ove slušalice ne zatvaraju vaš zvučni kanal. One ostaju otvorene za normalan primitak zvuka iz okolice. SoundMaster Active slušalice se oslanjaju na kost ispred slušnog kanala i diretno preko kostiju korisnika prenose vibbracije (zvuk) do priroddnog slušnog aparata korisnika. Glasni zvukovi, kao što su pucanj i slično, se ne pojačavaju. Sam mikrofon je opremljen zasebnim regulatorima glasnoće lijevog i desnog kanala te prihvatnom kukicom za postavljanje na džep jakne, košulje ili neko drugo mjesto.

Stiglo je i nekoliko uređaja za bežični daljinski prijenos zvuka. Za ove uređaje je svojstveno da se sastoje od dvije jedinice. Jedna je mikrofon s vlastitim napajanje a druga je prijemnik, također s vlastitim napajanjem, dizajniran za prijem signala kojeg emitira mikrofon. Dva su uređaja ovog tipa i osnovna im je razlika u dometu signala. Jedan je namijenjen osnovnom osluškivanju s čeke i dometom do 300 metara. Druge je znatno jači uređaj i omogućava osluškivanje na udaljenostima i do 9 km. Način na koji ovi uređaji funkcioniraju je taj da se mikrofon, koji je sam veličine manje od polovice 9V baterije, sa baterijom postavi u zoni koja se želi osluškivati. To može biti u blizini hranilišta ili slično. Prijjemnik ponesete sa sobom na čeku, uključite ga, slušalice stavite u uši i na taj način čujete što se zbiva oko hranilišta a da ne morate imati neposredan pogled na promatrano mjesto. Znači da lovac može i leći ili sjesti i ujedno obavljati nadzor nad mjestom koje se kontrolira. Kliknite na sliku za detaljniji opis proizvoda i cijene.

Poslijednji u paleti uređaja za osluškivanje u lovištu su tzv. mikrofoni s paraboličnim antenama. Trenutno je u ponudi jedan model, SoundMaster Parabolic, koji ima visoki stupanj pojačanja zvuka uz istovremeno integrirani monokularni dalekozor poveanja 8x. Na taj način s lakoćom ne samo da osluškujete udaljene izvore zvukova već iste i osmatrate s uvećanjem od 8x. 

Za više detalja i informacije nazovite  naš broj 01-3887736 ili pogledajte sve detalje sa cijenama na našim stranicama web shopa www.izfotelje.com