Kako bi posjećivanje naše internetske stranice bilo što ugodnije, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malu količinu informacija, tzv. kolačića (eng. cookies).. Korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.

Jezik:

Želim nižu cijenu !!!

Oglasi (klikni za detalje):

Registrirani korisnici

Sada ste na:

Zašita izoliranih posjeda

Zaštita lovačkih i planinarskih domova i svih drugih izoliranijih objekata i objekata bez struje.

Sve su učestaliji sluačajevi gdje vlasnici ili korisnici nalaze da se u njihove „udaljene“ ,a nerijetko i manje udaljene, objekte neovlašteno ulazilo. Čak i da nije ništa vrijedno otuđeno, činjenica je da su obično, s ciljem da se uđe u predmetni  objekt, u najmanju ruku razbijeni brava,  vrata  ili prozor. Da li je bilo daljnje štete, često ovisi o motivaciji onih koji su provalu i počinili te vremena kojeg  su imali za „razgledavanje“. Vjerojatno je da su otuđeni predmeti od zanimanja za počinitelja. Predmeti koje može brzo unovčiti ili osobno iskoristiti. Činjenica ostaje da je vlasnicima počinjena šteta, otuđene stvari uz gorak okus u ustima i osjećaj da ste osobno povrijeđeni i da vaš  prostor nije više siguran i stvarno vaš koliko ste do sada mislili da jeste.

U svim ovim situacijama, jedna je stvar ipak nedvojbena. Da je predmetni objekt bio branjen vjerojatno je da bi počinitelji odustali od namjere i odabralli neki drugi objekt kojem je lakše pristupiti ili je u njega bilo lakše ući. Iz navedenog slijedi da je rješenje poduzeti nekoliko jednostavnih stvari kako bi  svoj prostor učinili ovakvim počiniteljima manje atraktivnim te se zaštitili od buduće i potencijalne štete.

-          Potencijalnim počiniteljima treba onemogućiti neometani i neprimjećeni prilaz objektu.

-          Ako već i priđu samom objektu, njihov dolazak mora biti „glasno“ obznanjen i vidljiv.

-          Ako i uđu u objekt mora im biti jasno da nisu dobrodošli te da su „domaćini“ o njihovoj posjeti obavješteni  i da nemaju vremena za razgledavanje i samoposluživanje.

Obično je dovoljno samo dati do znanja da je objekt branjen kako bi se pokolebalo počinitelje u provedbi za nas štetnog nauma. Nailazak na početne prepreke kao što su npr. automatskko osvjetljavanje skrovitih pravaca pristupa, zvučna upozorenja na putu pristupa i sl. odmah kod počinitelja postavlja nedoumicu u pogledu onoga što ih još čeka. Ako već dođe do neovlaštenog ulaska, dobro je da imamo integriran neki sustav dojave o situaciji.

Situaciju za vlasnika ovakvih objekata dodatno komplicira činjenica da su oni, zbog svoje lokacije, vrlo rijetko spojeni na električnu mrežu i telefonsku infrastrukturu.

Iz tog vam razloga ovdje predstavljamo nekoliko mogućnosti koje vam stoje na raspolaganju za učinkovito odvraćanje i ometanje potencijalnog napada te dojavu o pokušaju provale ili počinjenju provale. Na kraju, sve to možete i evidentirati primjenom financijskih vrlo povoljnih nadzornih/lovačkih kamera kao što su X-30 ili X-30+.

Dakle, prvo što možemo učiniti je onemogućiti prikriveni tj. neopažni pristup branjenom prostoru. To je GardenGuardnajjednostavnije postići posebnim, energetski neovisnim rasvjetnim sustavima. Moguće je primjeniti sustave koji su stalno uključeni noću, ili pak one koji se pale na neki poticaj. Obično je riječ o detekciji kretanja osobe . Bitno za ove sustave je da su energetski neovisni ili iznimno ekonomični. U kratkom, to bi značilo da posjeduju ili izvor dugotrajnog napajanja ili pak mogćnost samo-punjenja.

SolarMotionDruga mjera prevencije bi bila zvučno upozorenje počinitelja na činjenicu da je njegova namjera prepoznata, da je detektiran i da je o tome vjerojatno netko obavješten. Ovdje je riječ o zvučnim alarmima s detekcijom pokreta. Kako je energetska neovisnost i ovdje bitna, tako je važno da i ovi sustavi imaju ili vlastiti izvor napajanja ili dugotrajnu autonomiju rada. Ako posjeduju i jedno i drugo, tim bolje. Tu kao primjer možemo navesti mali, vodootporni alarmni sustav sa vlastitom akumulatorskom baterijom i solarnim napajanjem – SolarMotion.  SolarMotion je moguće postaviti tako da se aktivira samo u slučaju detekcije noću, ili pak da bude aktivan cijeli dan i noć. Autonomija s napunjenom baterijom mu je oko 30 dana ili 300 aktivacija. Za trajnu autonomiju mu je dovoljno i 1 sat sunčeve svjetlosti dnevno.

 Ovdje su zanimljivi i mali i jeftini zvučni alarmi koje možemo pretvoriti u prave male „zamke“ i postaviti ih na raznim mjestimao kojima ovdje govorimo najčešće nemaju struju niti telefonsku liniju, moramo se osloniti na dojavne sustave  te spojiti na način da se aktiviraju i potezanjem improvizirane uzice ili pomakom grane i sl. To bi bili MALI I VRLO JEFTINI MAGNETNI ALARMI ILI ALARMI KOJI DETEKTIRAJU VIBRACIJE kao npr.  magnetni AL-05 ili vibracioni AL-04.

Ako želimo imati i dojavu o neovlaštenom ulasku u branjeni prostor priča postaje malo ozbiljnija. Kako objekti koji posjeduju mogućnost dojave SMSom ili otvaranjem direktne mobitel komunikacije.
Tu možemo navesti dva moguća rješenja. Jedno bi bio iznimno mali i svestran AL-GSM Door. Riječ je o malarmnom sustavu veličine kutije šibica koji ima mogućnost detektirajna prekida magnetnog toka, detektiranja vibracija te detektiranja buke i glasova. Uz dojavu SMSom, te omogućava vlasniku da u svakom trenutku nazove alarm i osluškuje što se u prostoru zbiva.

Drugo moguće rješenje je, kako joj i samo ime kaže, već pomenuta svojevrsna kraljica autonomnih alarmnih sustava – SolarQueen. Riječ je o sustavu koji se napaja solarnom energijom, ima detektore pokreta, magnetni senzor, daljinski upravljač te mogućnost komuniciranja i dojava na telefon ili mobitel vlasnika. Ne samo to, već ga korisnik može aktivirati, gasiti i prilagođavati niz parametara daljinski, sms porukama. Sve to je upakirano i iznimno mali, kompaktan i energetski iznimno štedljiv sustav uzbunjivanja. Ovaj sustav ima mogućnost proširenja dodatnim senzorima za detekciju pokreta i ulaska ali i senzorima poplave i drugih neželjenih pojava.

Paleta mogućih rješenja je dosta široka. Sve ovdje navedene uređaje možete pogledati u našoj MALOPRODAJI ili pak detaljne opise i cijene na našem web-shopu na ovom LINKU

.