Kako bi posjećivanje naše internetske stranice bilo što ugodnije, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malu količinu informacija, tzv. kolačića (eng. cookies).. Korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.

Jezik:

Želim nižu cijenu !!!

Oglasi (klikni za detalje):

Registrirani korisnici

Sada ste na:

Servis Yukon i Pulsar proizvoda

Poštovani kupci Yukon i Pulsar proizvoda,

još jednom smo primorani javno se ispričati zbog učestalosti kvarova Yukon i Pulsar proizvoda, osobito digitalnih ciljnika i adaptera i termovizijskih uređaja te dugotrajnosti postupka servisiranja istih.

Ujedno, još jednom naglašavamo da naša tvrtka već skoro godinu dana ne uvozi niti na naše tržište plasira Yukon i Pulsar proizvode. Unatoč tome ih redovito i još uvijek primamo od kupaca zbog kvarova.

Kako proizvođač ovih proizvoda već dugo nije podmirio naše fakture za troškove servisiranja njihovih proizvoda, na servis primamo isključivo robu koja je prodana preko naše distributivne mreže iz uz valjan račun i jamstvo.

Ujedno se ponovno ispričavamo zbog dugotrajnosti cijelog ovog postupka. Proizvođač inzistira da se proizvodi ne mogu servisirati lokalno i zahtjeva otpremu svih neispravnih artikala u njihovi servis u Litvi. Kako to za dobar dio proizvoda zahtjeva ishodovanje izvoznih dozvola (i uvoznih za ponovni povratak te iste robe), odobrenje od proizvođača da se ista roba i pošalje, slanje, putovanje i osiguranje robe, potom servisiranje i ponovno slanje natrag, sve ovo skupa traje dugo i skoro je u cjelosti izvan naše kontrole.

Ponavljamo još jednom, Lapis Plus već dulje vrijeme ne plasira Yukon i Pulsar proizvode na hrvatsko tržište niti na druga tržišta na kojima radi. Raskinuli smo sve distributerske odnose sa nositeljem trgovačkih marki Yukon i Pulsar. U tom smislu ne znamo kako je moguće i nismo odgovorni za to što se proizvodi koji  spadaju u vojnu opremu a proizvedeni su u zemlji iz koje je uvoz na tržište EU zabranjen (Bjelorusija) nalaze na tržištu EU. Činjenica je da smo na njihovo inzistiranje iste morali uzimati preko njihove tvrtke u Velikoj Britaniji a ne direktno iz Bjelorusije. To znači da su proizvodi već bili uveženi u EU.

Činjenica je da je proizvođač Yukon i Pulsar proizvoda, nakon što smo odbili daljnje uvoze zbog kvarova i nepokrivanja troškova za servis istih, nastavio plasirati te proizvode na naše tiržište preko nekih već postojećih a i nekih novoosnovanih tvrki koje u svom programu imaju samo njihove proizvode koji se nude preko web-shopa. Molimo sve kupce koji imaju nedoumice i pitanja glede toga što su kupili, u kojoj zemlji su proizvodi koje su kupili proizvedeni, kakvo je jamstvo i postupak servisiranja, od kakvih materijala su proizvodi napravljeni i gdje su stvarno napravljeni, ta pitanja postave prodavateljima od kojih su proizvode i kupili. Lapis Plus te proizvode više ne uvozi.

Unatoč činjenici da nam se još od travnja 2016 godine obećaje da će obvezu prikupljanja robe za servis i troškove otpreme snositi novoimenovani distributer, to imenovanje se do današnjeg dana nije dogodilo. Na snazi je očito scenarij proizvođača po kojem potiče "slobodno nadmetanje" potencijalnih novih distributera i tako ih sili da maksimalno angažiraju vlastita sredstva u cilju što većeg prometa ovih roba uz obećanje nagrade "distributerstva". Tako je na djelu standardna igra tzv. "Velikih" na malim tržištima gdje se iscrpljuju kako potencijalni distributeri tako i krajnji kupci a da pri tom ne postoji odgovornost onoga tko je objektivno jedini odgovoran za kvalitetu proizvedene robe, kvalitetu provedenog servisa i način na koji neka roba dolazi na neko tržište i na koji se deklarira njeno porijeklo - u ovom slučaju vlasnika trgovačkih marki Yukon i Pulsar.

Mišljenja smo da bi u ovom slučaju proizvođač morao dati jamstvo krajnjem kupcu i snositi sve troškove otpreme i servisiranja robe. Na taj način bi uistinu odgovornost za proizvod snosio onaj koji ga je proizveo, onaj koji je deklarirao njegove karakteristike i kao takvog plasirao na tržište.