Tražite nosače za optike, baterijske lampe, IC osvjetljivače i drugu opremu koju želite spojiti s vašim oružjem, optikom, ili pak postaviti na tronožac ili stalak – sada ih možete naći na jednom mjestu. Predstavljamo vam niz noviteta iz ove palete proizvoda .


Kao prvo i lovcima poznati, tu su SWTovi nosači za optičke ciljnike. Ističemo ovdje iznimno otporne brzoskidajuće čelične nosače namijenjene montaži optika na lovačke karabine iz serije NS-1 i NS-3. Riječ je o ukupno 6 modela pojedinačne cijene za par od 444kn.  Dijelimo ih na dvije skupine gdje su obije namijenjene za Picatinny ili Weaver šine (21mm). Jednu skupinu čine nosači serije NS-1 namijenjeni postavljanju ciljnika promjera tubusa 25,4 mm a drugu čine oni serije NS-3 koji prihvaćaju ciljnike promjera tubusa od 30mm. Ove dvije skupine se dalje dijele na visoke, srednje i niske modele. Koji od ovih odabrati u najvećoj mjeri ovisi od promjera objektiva optike koja se montira tj. od udaljenosti koja mora postojati od središta optičkog ciljnika do vrha oružja na koje se montira. Tako će optika promjera objektiva od npr. 50mm ili većeg zahtjevati visoki nosač. Suprotno, širokokutna optika promjera objektiva 26mm ili npr. crvena točka RD5 dobro leže na niskom nosaču i bliže su samoj cijevi oružja na koju se montiraju.


Pored gore navedenih nosača namijenjenih montaži ciljnika, tu je i cijela paleta nosača iste namijene ali drugih izvedbi. Tako se nude duraluminijski, vrlo otporni i čvrsti nosači kao npr SWT-MR13AML, blok nosači koji će i u aluminijskoj izvedbi osigurati iznimnu otpornost ali ujedno i malu težinu te nosači posebno dizajnirani za nisku ili visoku montažu crvenih točki tipa RD-5 i sličnih .


Pored nosača namijenjenih montaži optičkih ciljnika tu je i niz nosača koji s našim oružjem spajaju drugu opremu. Tako imamo magnetne nosače za lovačke lampe kao što su one iz serije SWT MODULAR, IC osvjetljivače i mikrofone. Riječ je iznimno praktičnim nosačima koji se brzo i jednostavno postavljaju na metalnu cijev i koje u položaju drži jaka magnetna sila. Jednako tako se brzo i jednostavno skidaju. Pored navedenih magnetnih, tu su i brzoskidajući dvodjelni nosači za cijev , gdje jedan dio ostaje povezan sa cijevi a drugi, koji nosi dodatnu opremu, se lako i po potrebi skida i stavlja na njega. U skupinu nosača za montažu lampi, IC osvjetljivača i slične opreme spada i jedan novitet u ponudi. To je štelujući nosač NS-GYK1 . Njemu je svojstveno to što omogućava fino podešavanje položaja nošene dodatne opreme na samom nosaču. On na sebi ima vijke za podešavanje horizontalne i vertikalne usmjerenosti i tako rješava problem položaja dodatne opreme koja nema vlastitu mogućnost podešavanja položaja u odnosu na cijev.


Tu je još cijeli niz drugih nosača koji su u ponudi. Navedimo u kratkom recimo brzoskidajuće nosače za remen puške , ili pak tronošce i druge nosače za postavljanje dvogleda, monokulara i noćnih optika na razne površine a sve s ciljem lakšeg rukovanja, osmatranja i prenošenja kao što je npr. NS-SPIDER koji služi kao držak za monokular a ujedno i sklopivi tronožac za prihvat optike i postavljanje na stol ili drugu površinu s ciljem lakšeg rukovanja i dugotrajnog osmatranja.


Ovo je samo dio palete nosača pomoću kojih ćete lakše i sigurnije koristiti svoje optike, lampe i drugu lovačku opremu koji su vam na raspolaganju i u ponudi tvrtke Lapis Plus d.o.o.. Više detalja i cjelinu ponude, te cijene ovih i drugih mnodela nosača možete naći na našem web shopu, te pozivom na broj 097-6121607 gdje će vam naši djelatnici rado pomoći u odabiru odgovarajućeg nosača za vašu opremu.