POVRAT I REKLAMACIJE

POVRAT

Zamjenu ili povrat robe kupljene preko Web shopa moguće je uraditi 14 dana od trenutka kada je kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca, uručen paket.

Kupac je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid obavijestiti Prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor i to putem Obrasca za jednostrani raskid ugovora koji je dostupan ovdje i koji se može elektronički ispuniti i poslati na mail adresu: info@lapis-plus.com

Artikli moraju biti nekorišteni / neoštećeni i orginalna ambalaža sačuvana.

Povratni ili zamjenski paket molimo Vas, uz obveznu prethodnu obavjest i dogovor,  pošaljite isključivo na našu adresu Lapis Plus d.o.o., Ksaver 4, 10000 Zagreb.

U slučaju povrata artikla, povrat sredstava prema Kupcu bit će učinjen bez odgađanja u roku od 14 dana od kada je Lapis Plus d.o.o. roba vraćena, uključujući i troškove dostave.

Ukoliko ste artikle platili pouzećem ili virmanski, povrat će biti izvršen na Vaš račun, te Vas molimo da nam na info@lapis-plus.com u tu svrhu pošaljete Vaš IBAN. Torškove povrata robe ili zamjene robe na našu adresu snosi Kupac.

REKLAMACIJE

Svi artikli kupljeni kod nas pokriveni su punom garancijom u određenom vremenskom periodu. Unutar tog perioda sve garancije će biti riješene u Vašu korist bilo popravkom, zamjenom novim artiklom ili u krajnjem slučaju povratom novca.

Ako primijetite da je Vaš artikl bilo kojem smislu neispravan molimo Vas da nas prije kontaktirate na mail: info@lapis-plus.com ili telefon: +385 1 3887736.
Naša politika reklamacija ne utječe na Vaša zakonska prava kupca.
Kako bi što prije obradili Vaš reklamacijski zahtjev molimo Vas da nam pošaljete potrebne dokumente za pokretanje reklamacijskog postupka.

Kod reklamacije potrebno je slijedeće:
• Kopija računa
• Kopija ovjerenog jamstva
• Fotografije ili opis oštećenja zbog kojeg se reklamira proizvod

Jamstvo vrijedi samo pod uvjetom ako je artikl korišten i održavan prema uputama proizvođača, odnosno prema uobičajenim propisima. Jamstvom nije obuhvaćena šteta koja bi nastala prilikom pada, udara, preopterećenja, neprimjerenog korištenja te intervencija i popravaka u toku jamstvenog roka van ovlaštenog servisa ili kao posljedica lošeg održavanja artikla.

Jamstvo ne pokriva standardno trošenje potrošnog materijala kao što su: gumeni dijelovi, baterije itd.

Jamstvo na određeni artikl nije prenosivo te vrijedi samo i jedino prvom kupcu. Račun kao dokaz kupnje je obavezan za sve reklamacijske postupke.
Svaki artikl koji će biti popravljen ili zamijenjen unutar jamstva, jamstveni rok će biti produljen za period koji je artikl bio na popravku.
Uporaba artikla tijekom natjecanja, javnih događanja, najma ili aktivnosti za koje određeni artikl nije predviđen uvelike smanjuje vijek upotrebe te u tom slučaju artikl nije pokriven jamstvom.
Zadržavamo pravo naplate popravaka u slučaju da reklamacijski zahtjev iz nekog od gore navedenih razloga ne bude odobren.
Ako popravak/zamjena artikla ne bude moguća zadržavamo pravo ponuditi zamjenski artikl sredne namjene i iste ili veće vrijednosti, ili u slučaju nemogućnosti zamjene vratiti dio novca proporcionalan preostalom pretpostavljenom životnom vijeku artikla.
Artikl održavajte i popravljajte uvijek i strogo u skladu sa uputama proizvođača jer u suprotnom može doći do oštećenja artikla koje bi moglo uzrokovati ozbiljnu nezgodu.

Sve dodatne informacije vezane uz reklamacije možete pročitati ovdje.