U nastojanju da osigura što je moguće većem broju korisnika kvalitetu uobičajnu za više klase ciljnika, SWT predstavlja novu, RGE paletu. Riječ je o optičkim uređajima namijenjenim lovcima  i koji objedinjuju najnovije tehnologije, materijale i spoznaje iz oblasti proizvodnje optičkih instrumenata za  lovce koji , a koji imaju biti izloženi teškim radnim uvjetima i velikim naprezanjima. Ujedno, cilj je bio proizvesti ciljnik koji će svojom cijenom biti dostupan širem krugu korisnika. To je i postignuto kombinacijom visokokvalitetnih materijala i tehnoloških postupaka kao i velikim proizvodnim serijama.

Što je kod ovih ciljnika drugačije. RGE ciljnike odlikuje slijedeće:

–          „RGE“ osvjetljenje srdišnje točke. Pojednostavljeno, riječ je o elektronskom osvjetljenju ciljničke  točke. Osvjetljenje je višestupnjevno i u dvije boje.  Najčešće birano crveno osvjetljenje ćemo koristiti u uvjetima kada je pozadina, lišće, trava i drugo raslinje, dominatno zelene boje te kada kao podlogu u optici imamo dominatno bijele i svijetle boje. To je slučaj kada se lovi zimi i na snijegu. Zelena boja končanica je idealna za primjenu kada su dominantne jesenje boje, žuto lišće i smeđe granje i debla. RGE osvjetljenje središnje točke osigurava idealno uočavanje u svim vremenskim uvjetima i dobima godine.

–          „Elegance 4a“ tip končanice.  Riječ je o dobro nam poznatoj  končanici tipa 4a ali ovdje minimalne debljine horizontalnih i vertikalne ciljničke crte.  To osigurava minimalno ometanje vidnog polja i diskretno vodi oko do središnje točke i sigurnog pogotka. Ovaj tip končanice je idealan za brzo stjecanje mete i omogućava jednostavno i brzo ciljanje i s oba otvorena oka te ne zaklanja ciljanu metu ili viđenje pozadine, koliko god ona bila mala.

–          „Monotube“ 30milimetrksi duraluminijski jednodjelni tubus ne zahtjeva posebno predstavljanje. Poznat nam je iz drugih serija SWTovih ciljnika. Osigurava veliku svjetlosnu propusnost uz iznimnu čvrstoću a ujedno malu ukupnu težinu ciljnika.

–          10 godina jamstva je dostatan pokazatelj da je u dizajn ove palete ciljnika uloženo svo znanje i prednosti suvremene tehnologije i najnovija dostignuća u razvoju optičkih ciljnika iz čega izvire povjerenje  ove optike koje opravdava tako dugo jamstvo.

–          Na poslijetku tu je cijena. RGE paleta treba osigurati kvalitetan ciljnik s 10 godišnjim jamstvom što je moguće širem krugu korisnika. Stoga i promotivna cijena od 2.499 kn  s PDVom koja ovaj ciljnik uistinu čini dostupnim svim lovcima. 

Prvi u seriji koji su stigli u RH je ciljnik 3-9×50 RGE.

Osnovne karakteristike:

– povećanje 3-9x
– objektiv: 50mm s višeslojnim optičkim premazima
– končanica: 4a Elegance s dvobojnim osvjetljenjem središnje točke (Crveno i Zeleno)
– 30mm jednodjelni tubus
– napajanje: CR2032
– zaštitni poklopci za objektiv i okular.