Predstavljamo vam paletu profesionalnih SWTovih komponenti sastavljanjem kojih dobivate specifičnu i željenu lampu i/ili IC osvjetljivač.

Riječ je o konceptu na kojem se već dulje radi a koji ima korisniku osigurati to da s jednim tijelom lampe i jednostavnim izmjenama samo neke komponente dobije sasvim drugi uređaj, druge snage i dometa ili drugih mogućnosti primjene.

Dakle, kupnjom tijela lampe korisnik osigurava osnov za svaku daljnju nadogradnju i izmjenu. To tijelo se sastoji od tri elementa. Dva su u biti spremnici baterija tipa 18650 a treći je repni prekidač. Ono što je specifično za SWTov MODULAR sustav je da lampu možete koristiti s jednim ili pak s dva spremnika. Korištenje lampe s jednim spremnikom vam daje mali i kommpaktan uređaj koji se s lakoćom postavlja na npr. druge optike, oružje itd. Stavljanjem dva spremnika osiguravate dulju autonomiju u radu i lampu koja je praktična za korištenje iz ruku.

Nakon što imate tielo, trebate odabrati jednu ili više LED glava koje će odrediti vrstu svjetlosti koju lampa daje. Izbor je velik te tako možete birati između tri tipa vidljive svjetlosti (bijele, crvene ili zelene) ili se pak odlučiti za nevidljivi spektar i sastaviti IC osvjetljivač. U ovom slučaju se možete opredijeliti za LED glavu valne duljine  od 850 nM ili za onu “nevidljivog IC snopa” od 940nM. LED glava od 850nM ima tu prednost da se može koristiti uz sve noćne optike, pa i one starijeg tipa i prve generacije, te to što ima iznimnu snagu od čak 5W. Takvu snagu ima rijetko koji IC osvjetljivač. LED glava koja daje Infra crvenu svjetlost u valnoj duljini od 940nM se može koristiti za osvjetljenje onoga što se promatra uz primjenu noćnih optika druge i viših generacija te digitalnih optika. LED glave crvene i zelene boje su praktične za primjenu u prirodi jer su iste manje uočljive i manje smetaju divljači. Kao i obično bijelo svjetlo, koriste se za osmatranja vlastitim vidom bez drugih optičkih pomagala.

Ovdje treba skrenuti pozornost na još jedan element razvoja SWTovih lampi koji ukazuje na profesionalan pristup ovom pitanju. To je činjenica da se za dobivanje različitih boja ne koriste filteri koji u biti samo umanjuju snagu svjetlosnog snopa, već se druga boja dobiva specifičnim izvorom sjvetlosti i njegove valne duljine, bez primjene naknadnih filtera ili bojanja stakla.

Nakon odabira LED glave na redu je poslijednji korak u sastavljanju željene lampe. To je odabir glave objektiva. U ponudi su četiri veličine. Od 38mm, 50mm, 67mm i najveća od 75mm promjera. Kod odabira objektiva, standardnim se smatra onaj od 38mm. On omogućava jednostavno korištenje lampe bilo iz ruke ili pak na nekom optičkom instrumentu. Dimenzija mu osigurava jednostavno postavljanje pomoću bilo kojih od niza mogućnih nosača a da se pri tom ne sudara s opremom na koju se postavlja. Svi drugi objektivi progresivno daju jači svjetlosni snop. Sve navedene glave omogućavaju regulaciju ili  sužavanje i širenje svetlosnog snopa.

Sastavljanjem gore navedena tri elementa, tijela; LED glave i objektiva, dobivate lampu. Sve što je potrebno je staviti u nju baterije i ona je potpuno funkcionalna. 

I sada ovdje dolazi do izražaja prednost modularnog koncepta SWTovih lampi. Recimo da ste kupili tijelo, LED žarulju bijele boje i glavu objektiva od 38mm i pokaže vam se potreba za IC osvjetljivačem koji će osigurati veliku količinu svjetlosti za vaš novi noćni monokular i tako mu dati znatno veći domet. Više nije potrebno kupovati novi IC osvjetljivač već jednostavno kupite samo LED glavu od 850nm, stavite je na mjesto vaše dosadašnje LED glave s bijelim izborom svjetlosti i to je to. Imate IC osvjetljivač za vašu noćnu optiku. Kada vam zatreba lampa obične svjetlosti, jednostavno opet napravite zamjenu. Želite ogromne domete svjetlosnog snopa, jednostavno zamjenite glavu objektiva i stavite veću, ovisno o potrebama.

Kao dodatni element koji se može mijenjati treba navesti i repni prekidač. Umjesto klasičnog repnog prekidača možete odabrati i mikroprekidač pomoću kojeg lampu lakše palite i gasite korištenjem ruke u kojoj je držite ili u kojoj držite opremu na kojoj je ona postavljena.

Pored navedene modularnosti i izmjenjivosti elemenata LED glave i objektiva, prednost ovog sustava je i u dodatnoj premi koja pokriva sve moguće primjene lampi iz serije SWT Modular. U ponudi su vrlo kvalitetne SAMSUNG punjive baterije, USB punjači za iste te cijela paleta raznih nosača za lampe, od magnetnih, nosača za cijev, brzoskidajućih za optičke ciljnike i niz drugih.

Pozivamo vas da za detalje i prikaz svih elemenata ovog sustava kao i njihovih cijena kliknete OVDJE.